Ons verhaal

Since 1987

Tischa is een familiebedrijf met al meer dan 30 jaar ervaring in de modewereld. Deze kennis startte allemaal bij één persoon, Patricia Soens, die haar liefde met veel passie door liet sijpelen naar haar dochters.

Hard werken, passie, liefde voor het vak en familie zijn dé kernwoorden van Tischa. Zonder deze eigenshappen zou Tischa niet zijn wie we vandaag de dag zijn. De know-how en feel voor mode sijpelt al meer dan 30 jaar door alle takken van ons concept.

Een klein naaiatelier in het centrum van Rollegem. Daar startte het verhaal van Patricia Soens, Tischa. Kledij maken voor haar klanten in alle mogelijke stofjes en afwerkingen die je kon bedenken. Steeds op vraag van de klant, echte service en klantgedreven. Hier deed ze veel kennis op van modellen en kwaliteit.

Al snel vond ze de weg naar de retail voor vrouwenkledij. Verkopen was haar echte passie. Op zoek gaan in het grote aanbod naar de beste fit en de meest kwaliteitsvolle stuks voor een zachte prijs. Patricia is een echte krak in haar vak.

Samen met haar partner Fabien Cousin bouwde ze Tischa verder uit.

Samen verdeelden ze de taken van het ouderschap van hun dochters en de groeiende winkels.

Ondertussen spreken we over 15 jaar Tischa en 3 winkels verder. Met de eerste vaste vestiging en meteen ook het ankerpunt van Tischa, de vestiging in Wevelgem en later ook Roeselare en Kortrijk.

Al snel vonden ook hun dochters hun weg in het verhaal. Het werd een prominent deel van hun leven en bleek dan ook een onlosmakend onderdeel van hun te zijn.

Vaak krijgen we de vraag of samenwerken met je gezin geen moeilijke taak is maar niets is minder waar. Onze band maakt ons uniek & sterk. Mama en haar dochters. Wie ons kent weet dat dit ons de kans geeft om samen te groeien en uit te blinken in ons vak. Tischa zit volgepompt met passie en liefde.

Liefde voor het vak en voor wat we doen. Het is voor ons geen job, het is onze levenswijze.

Op zoek gaan naar de laatste trends, het creëren van dié stuks die nog in onze collectie ontbreken, een collectie samen stellen waar ieder zijn weg in vind en zich thuis voelt. Dat is wat we het liefste doen, onze klanten blij maken en hun iets geven wat ze ergens anders niet vinden. Comfort, stijl, kwaliteit. Kortom kledij waar je je goed in voelt. Een winkel waar je naartoe komt en weet dat je met een glimlach zal buiten wandelen.

De volgende stap was ons online verhaal. We waren vroeg mee met de trend en launchden in 2015 onze webshop. Via deze weg groeide ons klantenbestand ook internationaal aan. Met leveringen over de hele Benelux zagen we de kansen die Tischa heeft om hiermee verder te gaan. Daarom was het ook een logische stap om ons aanbod nog te verruimen met onze laatste versie van onze webshop, deze die je nu aan het ontdekken bent. Ook buiten de Benelux zal je dus vanaf heden ons concept, waar we zeer trots op zijn, kunnen ontdekken.

2021 bracht ook een hele mooie stap in het verhaal van Tischa. Ons eigen label werd een waarheid. De feel en de know-how zit in ons bloed. Daarom wouden we hier graag verder mee aan de slag. We houden van het multibrand concept maar we willen dit aanvullen met unieke stuks die de perfecte match zijn in ieders kast, stuks waarvan we weten dat er vraag naar is maar niet te vinden zijn op de huidige markt. Kledij die je opnieuw en opnieuw wilt dragen, dat enkel en alleen Tischa uitstraalt.

In 2022 openden we onze eerste POP-UP store en dit te Knokke.

Tischa kent op heden duizenden happy clients en pusht steeds voor het beste. Beste service, beste prijs, beste ervaring, beste kwaliteit.