Levering

Wat kun je van ons verwachten voor de de levering van je pakket?

Hoe verloopt de levering van mijn pakket?

Vanaf het moment dat wij uw bestelling mogen ontvangen start ons team aan de verwerking hiervan. Voor de levering van onze pakketen werken wij nauw samen met BPost.

Wij overhandigen na het volbrengen van de bestelling het pakket aan de koerier die vervolgens instaat voor de levering van het goed. Het is bijgevolg niet mogelijk om na de overhandiging uw leveradres aan te passen.

Als u bijkomenden vragen heeft omtrent de levering van uw pakket neemt u dan ook best contact op met het betreffende verzendingsbedrijf.

Wanneer u andere vragen heeft omtrent uw bestelling staan wij steeds klaar voor u via shop@tischa.be

Hoe lang duurt de levering van mijn pakket?

Onze levertermijn binnen België omvat 1-2 werkdagen.

Wanneer uw bestelling bij ons binnen komt start ons team meteen aan de verwerking hiervan. De voorbereidingstermijn kan variëren van 24 tot 48 uur na bestelling op werkdagen. De voorbereidingstermijn kan verlengen cohesief aan de periode van het jaar. Tijdens drukkere periodes kan deze termijn tot 5 werkdagen bedragen.

Indicatie van de wachttijden:

Ophaling in Tischa Wevelgem: Same Day - 1 werkdag

Ophaling BPost afhaalpunt: 48 u - 5 werkdagen

Levering aan huis BeNeLux: 48 u - 5 werkdagen

Levering aan huis Europa: 3 tot 7 werkdagen

Levering aan huis Internationaal: 7 tot 14 werkdagen

Deze indicaties zijn lauter informatief. Hier kunnen geen rechten
op worden afgedwongen.

Hoe lang duurt de levering van mijn internationaal pakket?

Internationale bestellingen komen normaal gesproken binnen 2-4 weken na verzending aan.

Houd er rekening mee dat deze bestellingen door het douanekantoor in uw land moeten gaan voordat ze worden vrijgegeven voor definitieve levering, wat soms voor extra vertragingen kan zorgen. Zodra een bestelling ons magazijn verlaat, kunnen er vertragingen in de verzending optreden als gevolg van factoren buiten onze controle. We hebben helaas geen controle over hoe snel een bestelling arriveert zodra deze ons magazijn heeft verlaten.

Contact opnemen met de vervoerder is de beste manier om meer inzicht te krijgen in de locatie van je pakket en de geschatte bezorgdatum.

Wat is de status van mijn bestelling?

Updates zal u steeds via mail ontvangen. Ook via uw klantenaccount kan u steeds de status van je bestelling volgen.

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?

Benelux:

Binnen de Benelux geldt onze gratis levering policy vanaf €100,00 bestelbedrag. Valt uw bestelling onder deze schijf betaalt u steeds €5,95 voor de levering van uw pakket.

Europa & UK:

Binnen de Europa & UK geldt onze gratis levering policy vanaf €200,00 bestelbedrag. Valt uw bestelling onder deze schijf betaalt u steeds €9,95 voor de levering van uw pakket.

Internationaal

Buiten de Benelux, Europa & UK geldt onze gratis levering policy vanaf €250,00 bestelbedrag. Valt uw bestelling onder deze schijf betaalt u steeds €19,95 voor de levering van uw pakket.

Welke betalingsmethodes aanvaarden jullie?

Tischa.be accepteert de volgende betalingsmiddelen:

Paypal, Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Apple Pay, Google Pay, IDeal & Bancontact.

Hoe kan ik mijn bestelling traceren?

Je wordt steeds van elke stap die gebeurd met je pakketje op de hoogte gehouden via mail. Als er verdere vragen zijn hieromtrent kan je deze stellen via onze klantendienst.